Privacy and GPDR Cookie Consent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ BOBUX

Στη Νέα Ζηλανδία μεγαλώνουμε σε ανοιχτούς χώρους

Ως παιδιά μεγαλώσαμε χωρίς παπούτσια κατά τη διάρκεια του μεγάλου καλοκαιριού και σαν ενήλικες ακόμα αναζητούμε να νοιώσουμε  την ομορφιά της φύσης και την απόλυτη ελευθερία. Σε αυτό το μέρος και με αυτόν τον τρόπο μεγάλωσαν  οι ιδρυτές της Bobux, Chris και Colleen Bennett με τη κόρη τους Chloe. Όπως όλοι οι γονείς, ήθελαν να προσφέρουν ότι καλύτερο στο παιδί τους.
Από τα σχολείο, το περιβάλλον, τις ευκαιρίες μέχρι τη διατροφή, την ένδυση και τα... παπούτσια.

ΑΠΟ ΤΟ 1991

Εδώ και 30 χρόνια φτιάχνουμε τα καλύτερα παπούτσια για αναπτυσσόμενα ποδαράκια! Από το ταπεινό αλλά ενθουσιώδες ξεκίνημά μας που ήταν η αρχή για τρείς δεκαετίες ανάπτυξης και περιπέτειας, εδώ είναι όλη μας η ιστορία. Πού θα πάμε μετά;

1991

Σε ένα γκαράζ στην Νέα Ζηλανδία, σαν όλα τα άλλα γκαράζ που πλάθονται και ανθίζουν όλες οι μεγάλες εφευρέσεις, ο Chris Bennett ήταν αντιμέτωπος με μια σοβαρή πρόκληση. Αυτός και η συνιδρύτρια της Bobux Colleen χρειάζονταν παπούτσια για την μικρή τους κόρη Cloe αλλά τίποτα στην αγορά δεν ήταν αυτό που έψαχναν. Σε αυτό το μοιραίο γκαράζ, εξοπλισμένος με δέρμα, καστόρι και ελαστικό, ο Chris είχε μια ιδέα - τα Soft Soles. Τα πρώτα του είδους τους. Τα κατασκεύασε με όλα του τα υλικά μαζί και επιτέλους η Cloe είχε μαλακά και άνετα παπούτσια που άφηναν τα μικρά της πόδια να κινούνται φυσικά!

1997

Ο Chris σκέφτηκε ότι μπορεί να αρέσουν και σε άλλα μωρά τα απαλά και μαλακά του “παπουτσάκια” οπότε τα πήγε στις τοπικές αγορές του Auckland οπού η ζήτηση εκτοξεύθηκε. Μέχρι το 1997 η Bobux βρέθηκε σε όλη την περιφέρεια της Τασμανίας και στα πόδια παιδιών σε όλη την Αυστραλία, και μετά στην Ευρώπη και την Αμερική.

2002

H Bobux γρήγορα καλωσόρισε στην ομάδα της περισσότερους καινοτόμους και δημιουργικούς συνεργάτες για να γίνουμε οι καλύτεροι που θα μπορούσαμε να γίνουμε!

Τον Αύγουστο του 2002 η επικεφαλής σχεδιάστριά μας Nicola έγινε μέλος της οικογένειας της Bobux. Η ιδιαίτερη και κάποιες φορές ζωηρή πινελιά της, δίνει λάμψη από τότε σε κάθε στυλ παπουτσιών της Bobux.

Τον Αύγουστο του 2002 η επικεφαλής σχεδιάστριά μας Nicola έγινε μέλος της οικογένειας της Bobux. Η ιδιαίτερη και κάποιες φορές ζωηρή πινελιά της, δίνει λάμψη από τότε σε κάθε στυλ παπουτσιών της Bobux.


2007

Τα Soft Soles ήταν τέλεια για τα μικρούλια μας! Αλλά όπως μεγαλώναμε εμείς, έτσι μεγάλωναν και αυτά. Το 2007 παρουσιάσαμε δυο νέα “στάδια” στην συλλογή μας: Τα Step Up για τα πρώτα βήματα και τα I-Walk για τα νηπιάκια! Τα Step Up έδωσαν στα μωρά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα την ελαστικότητα που χρειάζονται για τα πιο μαλακά και εύπλαστα πόδια τους ενώ τα I-Walk σχεδιάστηκαν με περισσότερη αντοχή για τα πιο δυνατά και δραστήρια πόδια των νηπίων.

2008

Όσοι δεν είναι μέρος της βιοτεχνίας παπουτσιών ίσως να μην γνωρίζουν καθόλου τα “καλαπόδια”, αλλά εδώ μπήκε η Bobux και το παιχνίδι άλλαξε. Τα καλαπόδια είναι καλούπια που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή των παπουτσιών. Οι περισσότεροι υποδηματοποιοί έχουν “ένα για όλους” καλούπι σε διαφορετικά μεγέθη, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, αλλά εμείς εδώ στην Bobux γνωρίζουμε ότι δεν λειτουργούν έτσι τα παιδικά πόδια. Το 2008 αναδημιουργήσαμε την ίδια την ανατομία των παιδικών παπουτσιών αναπτύσσοντας ειδικά σχεδιασμένα καλούπια για το σχήμα και τις ανάγκες των παιδικών ποδιών σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους. Όταν έχουμε να κάνουμε με σχέδια τα οποία επικεντρώνονται στην υγεία των ποδιών, εκεί ξεκινάμε!

2014

Από προσωπική εμπειρία γνωρίζουμε ότι η δημιουργικότητα και η περιπέτεια μερικές φορές οδηγούν σε ακαταστασία. Όσο και αν αγαπάμε μια καλή λακούβα με νερό, κανείς δεν θέλει μουσκεμένες κάλτσες. Αυτές οι προκλήσεις μας εμπνέουν να βρίσκουμε καινοτόμους τρόπους για να μην σταματάει ποτέ η διασκέδαση. Το 2014, παρουσιάσαμε την SpashTEX: μια τεχνολογία εσωτερικής αδιάβροχης μεμβράνης που κρατά τα μικρά ποδαράκια στεγνά και υγιή ακόμα και σε περιπέτειες που ο καιρός είναι βροχερός.

2017

Το 2017 διαπιστώσαμε ότι μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για τα απιδιά της Bobux που μεγαλώνουν με την συλλογή μας! Γιατί ακόμα και όταν πλέον έχουν κατακτήσει απόλυτα το περπάτημα, τα πόδια τους ακόμα χρειάζονται φροντίδα από παπούτσια που τα καταλαβαίνουν. Έτσι, εκείνη την χρονιά, διευρύναμε την συλλογή μας με ένα νέο στάδιο για μεγαλύτερα παιδιά: το Kid+. Σχεδιασμένα για φυσική κίνηση με περισσότερη αντοχή και κατασκευασμένα με ειδικά καλούπια που ακολουθούν τις πιο ώριμες καμπύλες των ποδιών τους.

30 χρόνια μετά το ξεκίνημα της περιπέτειας και η Bobux είναι μια οικογένεια με κάποιους από τους πιο καινοτόμους και δημιουργικά διαφορετικούς ανθρώπους του κόσμου! Σε καθετί που κάνουμε έχουμε γνώμονα τις αξίες που είναι οι πιο σημαντικές για τους πελάτες μας: άνεση, φροντίδα, αγάπη για τους ανθρώπους μας, το περιβάλλον μας και τα περιπετειώδη παιδιά που φορούν τα παπούτσια μας. Ο Chris και η Colleen είναι εδώ και η κόρη τους Cloe έχει μεγαλώσει πια και έχει δικά της παιδιά της Bobux. Μετά από τόσο καιρό ποτέ δεν ξεχάσαμε ποιοι είμαστε ή για ποίο λόγο